• Toimitushinta 3 euroa/tilaus
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
  • Toimitushinta 3 euroa/tilaus
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
Alaston Kisskiss

Tarina

Kisskiss-taidesukkis on syntynyt vuonna 1997. Tekstiilitaiteenopiskelija hyödynsi osaamistaan ja rakkauttaan väreihin: syntyi Kisskiss-taidesukkis.

Kaikki alkoi kuviovärjätyistä sukkahousuista. Myöhemmin mukaan on tulleet silkkipainolla kuvioidut Kisskissit sekä viimeisimpänä tilausneulotut sukat.

Kisskiss-taidesukkista pyörittää edelleen samainen taideopiskeija (ei kuitenkaan enää opiskelija), nykyinen tekstiilitaiteilija Maiju Ahlgrén, TaM. Vallilan työhuoneellaan Helsingissä syntyvät värit, kuviot ja designit Kisskiss-tuotteisiin.

Taiteellisen työn rinnalla syntyy väri-iloa arkeen ja katukuvaan. Kisskissejä voi ajatella jättiläismäisenä väripilvenä, jonka muodostavat kaikki Kisskissien käyttäjät. Tervetuloa mukaan!

Ideologia

Kisskiss-taidesukkiksen tuotteet on tehty kestämään.

Taustalla on upcycling-idea, jossa teollisesta massatuotteesta jalostetaan yksilöllinen käyttötuote. Tämä on resurssiviisas tapa ja käsityömäinen toimintatapa takaa, että hävikkiä ei synny suuria määriä. Kauniiksi tehty saa omistajan pitämään Kisskisseistään hyvää huolta.

Tekotapa

Kaikki Kisskiss-taidesukkahousut ja -leggingsit on tehty yksittäiskappaleina tai piensarjoina.

Kisskissit jalostetaan Helsingin Vallilassa värjäämällä ja silkkipainamalla. Sitten ne tarkistetaan, pakataan ja verkkokauppaan ladataan tai toimitetaan jälleenmyyjille.

Yhteistyökumppanit

Sukkahousut ja leggingsit neulotaan Belgiassa sekä Liettuassa. Neulomot ovat tilausneulomoja. On ollut onni löytää yhteistyökumppanit, jotka neulovat värjäämättömistä langoista ja josta voi tilata hienosukkatuotteet käsittelemättöminä.

Kisskissin sukat teetetään Suomessa. Suomalainen tuotanto tarkoittaa työpaikkoja Suomessa. Se tarkoittaa myös sitä, että voi olla varma tuotantotavan eettisyydestä.

Design from Finland-sertifikaatti

Kisskiss-taidesukkiksen sukkahousuilla, leggingseillä ja sukilla on oikeus käyttää Design from Finland-merkkiä. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

Ornamo

Kisskiss-taidesukkiksen suunnittelija Maiju Ahlgrén kuuluu Ornamoon, joka on valtakunnallinen muotoilualan asiantuntijajärjestö.