• Nopeat toimitukset
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
  • Pankki-, luotto- ja mobiilimaksut
  • Nopeat toimitukset
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
  • Pankki-, luotto- ja mobiilimaksut
Silkkipainetut kuviot

Kuviot & värit

Kisskiss-sukkahousut ja -leggingsit tulevat neulomolta värjäämättöminä. Ne värjätään teollisilla väriaineilla käsiteollisesti.

Kisskissin Printti-sukkiksissa ja -leggingseissä on silkkipainettu kuvio toisessa lahkeessa. Kuvio asettuu polven alapuolelle tai voi sen halutessaan pukea myös pohkeesen. Silkkipainettu kuvio painetaan vesiohenteisilla, myrkyttömillä painoväreillä. Painovärit on valmistettu Suomessa.

Printtikuvioilla on kaikilla tarina – paitsi että ne ovat kaunistuksia, niillä on myös sanoma.

Uhanalaisia kasveja ja eläimiä -printit sukkahousuissa

Uhanalaisia kasveja ja eläimiä (2007)

Näiden printtien ideana on nostaa katukuvaan katoamassa olevien eläin- ja kasvilajien kuvat. Kaiken kiireen keskellä on hyvä muistaa, että maailma muuttuu ja meillä on vastuu siitä mihin suuntaan se muuttuu.

"Hämeen kylmäkukka", "Laulujoutsen" ja "Pukinparta" muodostavat printtisarjan.

Ristipisto- ja pitsiprintit sukkahousuissa

Ristipistoja ja pitsejä (2014)

Tein sarjan printtikuvioita, joiden ideana on nostaa esille katoavaa käsityöperinnettä.

"Elämänpuu" ja "Karjalaisia aiheita" ovat alunperin olleet käspaikkakirjontoja, jotka olen muuttanut ristipistoiksi. U.T. Sirelius on tallentanut mallit rajantakaisesta Karjalasta aikoinaan. Ristipistomallit ovat tervehdys historiasta, jonka jatkumoa olemme itsekin.

"Raumanpitsi" pitsin on nyplännyt suomalainen, viimeinen ammattinypläri Raumalta. Malli on perinnemalli.

"Vanhat pitsiliinat" ovat vanhoja keskieuroopplaisia pitsimalleja 1900-luvun alusta.

Henkistä tukea -printit sukkahousuissa

Henkistä tukea (2015)

Sarja syntyi kaipuusta voimasanoihin, joilla ilmaista voimauttavaa tunnetta tai toivetta. Valitut voimasanat pohjautuvat facebookissa tekemääni kyselyyn, mitä ihmiset haluaisivat näin lisätä katukuvaan.

Printtikuvion "Rakkautta" fontti imitoi vanhaa konekirjoitusjälkeä. "Voimaa" fontti on nk. pitsifontti, "Rohkeutta" on kirjoitettu ristipistoin ja "Empatiaa" tekstiilimalleja imitoivin pallokuvioin.

Paarlastikasvi -printit sukkahousuissa

Paarlastikasvit (2016)

Paarlasti- eli painolastikasvit-sarja kommentoi maailman muuttovirtoja. Painolastikasvit ovat kasveja, jotka ovat rantautuneet Suomeen purjelaivojen paluulastien mukana ja sopeutuneet Suomeen. Suomessa on muutama alue, joilla tämäntyyppisiä kasvilajeja on runsaasti. Kuuluisin on Porin edustalla oleva Reposaari.

Printtikuviot "Pikkutakiainen" ja "Ketomaruna" muodostavat tämän printtisarjan.

Himmeli -printit sukkahousuissa

Himmelit (2016)

Himmeli-printit syntyivät jouluksi 2016 tuomaan leppoisaa mieltä. Ajatuksena on mielentila, kun seuraa himmelien rauhallista pyörivää liikettä.

"Helmihimmeli" ja "Himmeli" muodostavat tämän printtisarjan.

Citykani -printti

Citykani (2014/19)

Citykani-printti on alunperin tehty kangaskassia varten. Sattumien summana se on noussut silkkipainettuna myös sukkahousuihin ja leggingseihin. Citykani löytyy myös neulottuna versiona pitkissä polvisukissa.

"Citykani" on hurmuri, joka jaksaa tuoda hyvää mieltä. Printti on ainoa, joka silkkipainettuna tulee sukkahousujen ja leggingsien molempiin lahkeisiin. Hän esiintyy myös kassiprintissä edelleen.

Hulda-printti

Hulda (2022)

Hulda-printti syntyi hassuttelun halusta. Totinen, hiukan hämmentynyt kissa. Hulda-printti löytyy myös kangaskasseista.