• Nopeat toimitukset
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
  • Pankki-, luotto- ja mobiilimaksut
  • Nopeat toimitukset
  • info@kisskiss.fi
  • Lahjakortit
  • Pankki-, luotto- ja mobiilimaksut
Alaston Kisskiss

Tarina ja vastuullisuus

Kisskiss-taidesukkis on syntynyt vuonna 1997. Tekstiilitaiteenopiskelija hyödynsi osaamistaan ja rakkauttaan väreihin: syntyi Kisskiss-taidesukkis.

Kaikki alkoi kuviovärjätyistä sukkahousuista. Myöhemmin mukaan on tulleet silkkipainolla kuvioidut sukkahousut ja leggingsit sekä viimeisimpänä tilausneulotut sukat.

Kisskiss-taidesukkiksia pyörittää edelleen samainen taideopiskeija (ei kuitenkaan enää opiskelija), nykyinen tekstiilitaiteilija Maiju Ahlgrén, TaM. Vallilan työhuoneellaan Helsingissä syntyvät värit, kuviot ja designit Kisskiss-tuotteisiin.

Taiteellisen työn rinnalla syntyy väri-iloa arkeen ja katukuvaan. Kisskissejä voi ajatella jättiläismäisenä väripilvenä, jonka muodostavat kaikki Kisskissien käyttäjät. Tervetuloa mukaan pilveen!

Ideologia

Kisskiss-taidesukkiksen tuotteet on tehty kestämään.

Taustalla on upcycling-idea, jossa teollisesta massatuotteesta jalostetaan yksilöllinen käyttötuote. Tämä on resurssiviisas tapa ja käsityömäinen toimintatapa takaa, että hävikkiä ei synny suuria määriä.

Hyvistä materiaaleista ja kauniiksi tehty, saa omistajan pitämään Kisskisseistään hyvää huolta.

Tekotapa

Kaikki Kisskiss-taidesukkahousut ja -leggingsit on tehty yksittäiskappaleina tai piensarjoina.

Kisskissit jalostetaan Helsingin Vallilassa värjäämällä ja silkkipainamalla. Sitten ne tarkistetaan, pakataan ja verkkokauppaan ladataan tai toimitetaan jälleenmyyjille.

Yhteistyökumppanit

On ollut onni löytää yhteistyökumppanit, jotka neulovat värjäämättömistä langoista ja joista voi tilata hienosukkatuotteet käsittelemättöminä.

Sukkahousut ja leggingsit neulotaan Belgiassa sekä Liettuassa. erinovillaiset ja puuvillaiset polvisukat neulotaan Suomessa. Puuvillaiset nilkkasukat neulotaan Liettuassa.

Se, että kaikki Kisskissit valmistetaan EU:n alueella takaa, että valmistus on tehty ympäristölainsäädäntöä noudattaen.

Vastuu tuotteista

Kisskiss-tuotteet on tehty kestämään. Neulomot on valittu huolellisesti siten, että ne sijaitsevat Suomessa tai muualla EU:n alueella.

Tuotteissa käytetyt materiaalit on valittu siten, että ne ovat helposti huollettavissa. Sukkahousujen ja leggingsien polyamidi on korkealaatuista. Menossa on pohjamateriaalin uusi vaihe, jossa se vaihtuu asteittain kierrätyspolyamidiin (Q-Nova). Merinovillat ja puuvillat ovat Ökotex 100-standardin omaavia laatuja.

Kisskiss-taidesukkiksella ei ole sesonkituotteita vaan tuotteet on suunniteltu siten, että niitä voi käyttää ympäri vuoden.

Vastuu tuotannosta

Kisskissien tuotantoketju on lyhyt. Pohjasukkahousut ja -leggingsit sekä sukat ostetaan suoraan valmistajilta.

Näin jokainen toimija on tiedossa ja tarpeen tullen heihin saa yhteyden.

Kisskissien jalostustyö, joka tehdään Helsingin Vallilassa, tehdään käyttäen ympäristöystävällisiä työmenetelmiä. Käsityömäisessä työtavassa ei synny juurikaan hävikkiä. Se mikä syntyy, jatkokäytetään.

Kisskissit pakataan paperiseen etikettiin. Etiketit on painettu Suomessa. Osa markkinointimateriaalista on painettu Hollannissa.

Vastuu toimituksista

Kisskiss-taidesukkis käyttää vain paperipohjaisia pakkausmateriaaleja. Sisäpakkausten silkkipaperit ovat sertifioituja (FSC, SFI). Teipit ja tarrat ovat myös paperipohjaisia, lukuunottamatta erää osoitetarroja. Postituspussit ja pahvipakkaukset on helppo kierrättää.

Kisskiss-verkkokaupan lähetykset toimitetaan Postin ja Matkahuollon avulla. Molemmat toimijat kuljettavat lähetykset hiilineutraalisti.

Mahdollisuuksien mukaan Kisskiss-lähetykset toimitetaan suoraan kotipostiluukkuun, jolloin lähetysten noudoistakaan ei synny ympäristökuormitusta.

Design from Finland-sertifikaatti

Kisskiss-taidesukkiksen sukkahousuilla, leggingseillä ja sukilla on oikeus käyttää Design from Finland-merkkiä. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

Ornamo

Kisskiss-taidesukkiksen suunnittelija Maiju Ahlgrén kuuluu Ornamoon, joka on valtakunnallinen muotoilualan asiantuntijajärjestö.